Miért is érdemes tőlem tanulni

          Mottóm: Jó látni, ahogy lépésről lépésre alakul, változik, nyer új értelmet egy tárgy, megmozgatva a fantáziát akár előre megálmodott módon, akár a pillanat adta benyomások tükrében.

Kalmár Tímea vagyok. 26 évig dolgoztam grafikai tervezőként a Pénzjegynyomdában. A Művészeti osztályon folytattam grafikus tevékenységet, melynek során számos kötvényt, részvényt és egyéb értékpapírt, valamint bankjegyeket, hivatalos okmányokat kiadványokat, alkalmazott grafikai munkákat terveztem és kiviteleztem. A hazai mellett számos külföldi megbízásra is dolgoztam. Több réznyomású és ofszet bélyeget és blokkot készítettem. A Magyar Posta jelenleg is számon tart bélyegtervező grafikusai közt és részt veszek meghívásos pályázatain.

12 éve dekupázsolok, 10 éve felkérésre kezdtem workshopokat tartani.

Felnőtteknek és gyerekeknek is tartok kreatív decoupage foglalkozásokat. Társadalmi szerepvállalás gyanánt az elmúlt években karitatív céllal fogyatékos gyerekeknek, nyugdíjas otthonokban és baleseti rehabilitáció alatt álló embereknek segítettem a gyógyulásban és az önkifejezésben.

Egy magyar hobbifestékgyártó cég, a Pentacolor megbízásából a cég VIP ügyfeleinek is tartok foglalkozásokat, termékbemutatót, tesztelem anyagaikat, mintadarabokat készítek. Rendszeresen jelennek meg blogbejegyzéseim, több videót forgattam nem csak a Pentart termékekkel, hanem a neves olasz Stamperia cégnek is. Munkám során és a foglalkozásokon is a Pentart anyagait használom.

Több képzőművészeti pályázaton vettem részt sikerrel, mert kíváncsi voltam hogy a dekupázs -ahogyan én művelem-, megállja-e a helyét a képzőművészeti alkotások között. Az eredmény önmagáért beszél, a kiállításokra beválogatták pályamunkáimat és díjat is nyertem.

Célom -természetesen az egyes technikák és anyagok használatának megismertetésén túl, ám ezekre nagy hangsúly helyezve-, hogy több mint 25 éves grafikai-tervezési gyakorlatomat felhasználva olyan ismereteket adjak az embereknek, ami túlmutat az alapszintű dekupázsoláson, olyat amivel az összetettebb tárgyakat is ízlésesen, harmonikusan készíthetik el.
Teszem ezt minden információt megadva, türelemmel, szeretettel, hogy az alkotás számotokra élmény legyen és a végeredmény pedig egy "nem gondoltam volna, hogy tényleg ez lesz belőle!"-érzés. Valamint, hogy büszkék legyetek a munkáitokra, mert számomra fontos hogy új ismeretekkel és elégedetten menjetek haza egy-egy foglalkozás után.